duminică, 19 aprilie 2009

Barbati si femei

tanga albi, cu fesele intoarse catre public. Cele 2 paragrafe ingramadite intr-un colt discutau faptul ca Eva Kent avea niste buze pe fund. Probabil un semn din nastere.

eat_me.jpgBarbatul nu privea fesele dezgolite ale Evei cu pofta. Nici un firicel de saliva nu i se scurgea din coltul gurii, nici un ranjet nu ii curba buzele. Doar o privire concentrata ca si cum "cititul" Evei Kent ar fi fost o actiune complicata, de importanta vitala.

Oare de ce? Ce huiduma de femeie il asteapta incruntata si macinata de facturi acasa? Sau poate ce camera mizera si pustie ii imbalsameaza aerul cu mucegai? Si cel mai important, oare ce ii trece prin minte in timp ce studiaza fesele rotunde si ferme ale Evei Kent?

Ca el sunt multi. Ne-o spun vanzarile publicatiilor de acest gen si apetitul nemasurat pentru piele dezgolita. Sunt priviti cu dispret. Oameni primitivi condusi doar de instinctul pentru supravietuire si de cel de reproducere. Libidinosi ce isi atintesc privirea in decolteurile noastre de vara sau isi indeasa fata in buclele samponate ce ni se revarsa iarna de sub caciulite chic.

Mi-am zis intotdeauna ca barbatul mediu de Romania e un soi de animal ale carui singure placeri vin din alcool si sex. Dar privirea aceasta concentrata cu care muncitorul din fata mea o studiaza pe Eva Kent ma contrazice. E aceasi privire pe care o am eu sau atatia altii in timp ce citim un roman care ne place.

Iar daca rezultatul e identic de ce nu ar fi si motivul acelasi. Poate ca fundul Evei Kent e singurul mod in care barbatul mediu de Romania se poate apropia de frumos. Poata ca in mintea lui incetosata de munca, abrutizanta de conditiile de trai subumane, de mediul vulgar si agresiv in care traieste, fesele Evei Kent sau sanii Simonei Sensual sunt unica licarire de frumos. Singura experienta cathartica care ii este permisa. Poate.

Niciun comentariu: